Home > Казуси > Ако всеки си поиска по един чадър, какво ще ги правим тези шезлонги?!

Ако всеки си поиска по един чадър, какво ще ги правим тези шезлонги?!

Сигнал от група туристи 

Туристите са били изгонени от „сянката“ в платена зона на плаж по Северното Черноморие, тъй като са пожелали да наемат за ползване само чадър, а на табела ясно е написано, че предлагат комплект от чадър и два шезлонга срещу 30 лв. и само чадър за 10 лв.

А ето и какво гласи сигналът им:

След като се настанихме на един от чадърите, към нас се приближи господин с ефирна походка с думите „Добър ден, хайде сега да ми платите.“
На въпроса: „Колко Ви дължим за чадъра?“ отговори, че дължим 30 лв.
Последва неприятна полемика, която няма да описвам детайлно, но резултатът беше, че бяхме ИЗГОНЕНИ от „сянката МУ“. Доводите бяха, че „ако всеки така си поиска по един чадър, какво ще ги правим тези шезлонги“ и прочее, граничещи с тотален идиотизъм аргументи.
Мисля, че е излишно да споменавам колко абсурдна и обидна бе цялата ситуация.

Потърпевшите вече бяха подали официален сигнал до Министерство на туризма, Ние, потребителите сподели историята им във видео, а към случая проявиха интерес и медии. 

В резултат на това Министерство на туризма излезе с официална позиция, че: „Не е задължително ползването на чадър и шезлонг в комплект“ и обяви, че започва засилени и изненадващи проверки по цялото Българско Черноморие. 

Съвети: 

  • Информирайте се предварително при какви условия се отдават чадърите и шезлонгите на даден плаж
  • Не се съгласявайте да Ви принудят да наемете срещу заплащане плажен атрибут, който не Ви е необходим и няма да ползвате 
  • Подайте сигнал за всеки случай, в който плажните принадлежности се отдават задължително в комплект 

Leave a Reply